Top Chef MACELAR este prima competitie care isi propune sa selecteze cei mai buni maestri macelari, aducand fata in fata echipe de profesionisti din tara si strainatate ce vor trece prin mai multe probe de concurs, jurizate de un complet international, in lupta pentru marele trofeu de Chef macelar al Romaniei.
Top Chef MACELAR se desfasoara pe durata a trei ore, iar fiecare echipa concurenta are la dispozitie o jumatate de carcasa de vita, o jumatate de carcasa de porc, un miel intreg si cinci carcase de pui, pe care trebuie sa le transforme in produse cu valoare adaugata.
Echipele participante isi asigura propriile condimente, marinade si garnituri pentru a finisa produsele care sunt concepute sa inspire si sa depaseasca limitele. Produsele finite sunt apoi prezentate ca si cum ar putea fi comercializate intr-un cadru de vanzare cu amanuntul.
Juriul este format din arbitri independenti, selectati de catre organizatori dintre cei mai importanti specialisti din industria de specialitate mondiala, si vor puncta fiecare echipa in functie de tehnica si abilitati, manopera, inovatie de produs, finisaj general si prezentare.